Initiatiefnemers

Het project is opgezet door Mathieu Bruls en Jan Bierhoff. Mathieu is een gekend architect in het Maastrichtse, met een eigen ontwerpbureau voor architectuur en design. Jan Bierhoff runt een bureau voor conceptontwikkeling en prototyping, Medialynx.

Bewonersgroep

SphinxTuin wordt de thuisbasis voor vogels van diverse pluimage. Jonge entrepreneurs, kenniswerkers uit binnen- en buitenland, maar ook senioren en anderen die van de randgemeenten naar hartje stad willen verkassen, met winkels, theaters en evenementen binnen handbereik. Wat ze delen is hun voorkeur voor dynamiek, kwaliteit en een gemengd samengestelde bewonersgroep.

Na een periode van optienemen is sinds 2017 de Vereniging van Opdrachtgevers SphinxTuin (VvOS) geformeerd, die verantwoordelijk is voor alle voortgangsbesluiten en formele overeenkomsten van het SphinxTuin-project, zowel met individuele toekomstige bewoners als betrokken derde partijen zoals gemeente, bouwer(s) en adviseurs. Het bestuur bestaat uit Hans Broess, voorzitter, Cees van Stiphout, secretaris en Harry Bosch, penningmeester.

Contact

Belangstelling voor het SphinxTuin-initiatief? Laat het weten aan onze secretaris, Cees van Stiphout, . We sturen graag meer achtergrondmateriaal over ambitie, opzet en uitwerking van het project tot nu toe. Onze appartementen zijn zijn inmiddels alle verkocht, maar we vertellen graag ons verhaal.