Concept

We kiezen voor het totstandbrengen van een modern en spraakmakend complex, waarin zowel ruimtelijke, architectonische als sociale vernieuwingen zijn geïntegreerd. De woonsfeer zal levendig zijn, een bijenkorf van activiteit: gemoedelijk, gevarieerd en inspirerend. Met alle ruimte voor zowel privacy als gemeenschappelijk initiatief. In opzet koersen we voor een groen en duurzaam gebouw, gemaakt van herbruikbare materialen en met een verwaarloosbaar energiegebruik.

Programma

In het hoofdgebouw komen 27 appartementen van diverse omvang (van 55 tot 200 m2 gebruiksoppervlak), waarbij toekomstige bewoners zelf de indeling gaan bepalen. Annex komt een vijftal ‘townhouses’. Diverse gemeenschappelijke voorzieningen maken deel uit van het programma: een ontmoetingsruimte, gastenkamers, een gezamenlijke binnentuin en de optie om deel te nemen aan een car-sharing-programma.

Tekeningen SphinxTuin

Inspiratie

We hebben goed rondgekeken in binnen- en buitenland, en ons laten inspireren door opmerkelijke projecten. Denk aan de serene loggia’s van het Glass House in Hiroshima, maar ook de bruisende atmosfeer van het Airbnb-hoofdkantoor in San Francisco. Of het Amsterdamse Patch22-gebouw, uitgevoerd in duurzaam hout. Ook de moeite: het Timmerhuis in Rotterdam, met een innovatief mobiliteitsconcept. In onze provincie trekt het nieuwe stadskantoor van Venlo aandacht, nu al een icoon van verantwoord en groen bouwen.